onsdag 30 november 2011

Hatar....!!!!!!


Continentel Precious Minerals alltså CPM...prospekteringsbolaget som härjar i våra marker börjar å gå mig på nerverna ordentligt...Nu har VD:n Ed Godin gått ut med en jätteupplaga om att bl.a provbrytning kommer att påbörjas inom en snar framtid här...folket här är "ganska" positiva till gruva här påstås d...va faan...fast egentligen så kan man ju förstå att dom upplever det så...vad gör gemeneman häromkring egentligen...???...Inte mycke kan jag säja...vi e några stackare som försöker å få folk att fatta innebörden av detta vansinne men d e inte helt enkelt kan jag säja...folk vill inte lära sig eller förstå som d verkar..tror inte på att d kommer å hända nåt heller....d kan vi ju låta va osagt men så länge vi inte vet så måste VI...ALLA...leva som att dom kommer hit i morgon...Det innebär att...VI INTE KAN BO KVAR HÄR OCH ATT HELA STORSJÖN MED OMNEJD FÖRSTÖRS...FATTA DET...!!!!!..Vi måste tillsammans göra det som vi kan...alltså...överklaga beslut...kom å va med på möten...ta reda på fakta(d e alls skyldighet)...vi har ju iaf barn och barnbarn å ta hänsyn till...va inte så jävla egotrippade...har inte tid säjer vissa...jasså...hur mycke tid tror ni inte att d går åt till å flytta när maskinerna kommer in på eran tomt...blir så jävla less...vi lever i en vardag när "man" säjer...d får andra sköta...!!!...va faan...gör nåt själva...VI har kanske oxå andra saker att göra men d handlar om prioriteringar..!!!...Ställ upp nu ALLA så motar vi "faan" i dörren som ett ordspråk säjer...DU har tid...!!!...D handlar dom din och dina barns framtid lika mycke som min...!!!

2 kommentarer:

  1. Riktigt bra där syrran! Jag håller helt med dig, är det ingen som är intresserad av att bevara den fina miljön runt Oviken? Märkligt bygemenskap trodde jag var stark och allra helst i miljöfrågor, har bönderna förstått att deras mark blir obrukbar, att skogarna kommer att dö, att djuren kommer att bli sjuka och att korna troligen kommer att sina? Vad ska bönderna leva av då? Nä helt rätt ge dej på de som inte vill ta sitt ansvar ... för en dag så står de där och undrar vad som hände och kommer samtidigt då att påstå att de inte fick nån information! Bra jobb du gör! <3

    SvaraRadera
  2. Grejen e den att d handlar inte bara om oss som bor här i Oviken utan alla som bo runt Storsjön...Vi...Östersund...Krokom m.fl...Alla som har nåt med vatten från Storsjön å göra kommer å drabbas...Sen kommer vi ju inte å kunna bo kvar eftersom dom tar all vår mark...behövs stora områden till ett sånt här JÄTTEPROJEKT...ALLA kommuner måste gå ihop om detta...ALLA...ALLA...ALLA...!!!!!!!!

    SvaraRadera