torsdag 23 februari 2012

Total ödeläggning...=(

Funderar lite...::::
Efter att ha fått redovisat CPM:s och Auras planer på Uranbrytning i Oviken så d d nog dax att gemene man tar sig en RIKTIG funderare...!!!!
CPM avser att göra ett dagbrott i Viken och Åbbåsen i första läget för att ev. senare fortsätta norröver...
Aura avser ett område västerut härifrån sett i Västeråsen, Önsta m.m...
Detta innebär att fruktansvärt stora områden kommer att tas i anspråk vilket i sin tur innebär att alla i området måste flytta härifrån. Det närmaste avstånd från en gruva som d idag bor folk är ca 1 mil...minst alltså...
Då undrar jag hur man kan sitta och förespråka att vi ska , utan att gå in på miljöaspekten som ju oxå är en stor fara tycker att d ska öppnas gruvverksamhet här...???
Kontentan av gruvnäring här blir....Oviken, Myrviken och en massa flera byar runt omkring kommer att bli gruvområde eftersom det behövs en otrolig massa mark för div. även utanför själva gruvhålen...alltså ÖDEMARK...!!!!
Frågan som jag ställer mig lyder då...
Många flera än dom "tänkta" 400 jobben som utlovas bor här varav MÅNGA är barnfamiljer...jobbar i och utom kommunen men SKATTAR i Bergs kommun...Hur kan man ställa det mot jobb som INTE säkert tillfaller folket här som dessutom måste pendla hit och som kanske inte ens skattar i Bergs kommun...???
Vari ligger logiken i att tala om utflyttande folk,avsaknad av jobb och skatteintäkter när man är beredd att offra hela Oviksbygden med omnejd med allt boende och alla dessa människor...????
Detta är INTE skrämselpropaganda som vissa säkert påstår...Detta är den krassa sanningen...Tyvärr...Dax att folket börjar att öppna ögonen för verkligheten...
Lev väl.....

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Det är sting i kommentaren, jättebra!
    Om vi nu lägger ihop Aura och den biologiska metoden med CPMs scenario, då kommer vi att få fler anhängare! Då kanske några bergsbrukare skäms t o m. Gilla på FB blev 162 i morse.

    SvaraRadera